За тестото:
Разтворете маята в топлото прясно мляко заедно със захарта и я оставете да шупне. След това замесете тесто с останалите продукти (без 1 жълтък). Тестото трябва да е гладко и меко. Оставете го да втаса и го разделете на 4 топки. От всяка топка разточете правоъгълна кора, намажете я с малко кетчуп, след това поръсете отгоре настъргана (накълцана) шунка, поставете лентички кашкавал и поръсете всичко с магданоз и риган на вкус. Завийте тестото на руло и го нарежете на триъгълници. Подредете триъгълниците в намазнена тава и ги оставете да втасат. След това ги намажете с разбит с малко олио жълтък и ги поръсете със сусам. По същия начин оформете и останалото тесто. Печете втасалите кифлички на 180 градуса около 35-40 минути.
Автор: lakomnik.bg