Пица на плоча с индийски хляб и яйце

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Пица
Пица на плоча с индийски хляб и яйце
Пица на плоча с индийски хляб и яйце
admin
Добавена от: admin
13940
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 питка наан или арабска питка
лют сос по избор
1 чаша сирене (чедър или пармезан, а може и моцарела или грюер)
1 яйце
няколко тънки кръгчета кромид лук
1 ч.л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
листенца кориандър или друга прясна подправка 

Загрейте фурната на най-високата степен.
В тиган загрейте малко зехтин и запържете лука с щипка сол, докато стане прозрачен. Извадете и оставете настрана.
В тиган на среден огън леко запържете питката наан от двете страни. Поставете наана върху тавичка за печене или плоча. Отгоре с лъжица сложете малко от соса и покрийте със сирене (сирена) и запържения лук. Счупете внимателно едно яйце върху плънката, така че да не се разтича, а да остане върху нея.
Сложете тавичката в загрятата фурна и изпечете пицата за 8-10 минути, като веднъж завъртите тавичката на 180 градуса (по средата на печенето). Извадете, когато сиренето е разтопено, а яйцето е до желаната от Вас готовност. Украсете с пресни подправки на вкус и оставете да се охлади леко, преди да поднесете!  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft