1 питка наан или арабска питка
лют сос по избор
1 чаша сирене (чедър или пармезан, а може и моцарела или грюер)
1 яйце
няколко тънки кръгчета кромид лук
1 ч.л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
листенца кориандър или друга прясна подправка
Загрейте фурната на най-високата степен.
В тиган загрейте малко зехтин и запържете лука с щипка сол, докато стане прозрачен. Извадете и оставете настрана.
В тиган на среден огън леко запържете питката наан от двете страни. Поставете наана върху тавичка за печене или плоча. Отгоре с лъжица сложете малко от соса и покрийте със сирене (сирена) и запържения лук. Счупете внимателно едно яйце върху плънката, така че да не се разтича, а да остане върху нея.
Сложете тавичката в загрятата фурна и изпечете пицата за 8-10 минути, като веднъж завъртите тавичката на 180 градуса (по средата на печенето). Извадете, когато сиренето е разтопено, а яйцето е до желаната от Вас готовност. Украсете с пресни подправки на вкус и оставете да се охлади леко, преди да поднесете!