За тестото:
500 г пресято брашно
1-2 с.л. олио
щипка сол
1 пакетче мая, разтворена в 300 мл вода
За соса:
4 с.л. олио
1 глава лук
5 с.л. червено вино
250 г белени домати от буркан
За плънката:
2 бр. патладжани
250 г пушени пилешки гърди
по 1 стрък босилек, пресен чесън
250 г кашкавал
2 с.л. зехтин
В брашното се оформя кладенче, където се сипват олиото, солта и разтворена та мая. С помощта на дървена лъжица започва замесването, докато се захване тесто. На ръка се меси около 15 минути. Трябва да се получи меко и пухкаво тесто, което се оставя да втаса, покрито с навлажнена кърпа. Соса се приготвя, като в олиото се запържва нарязания лук, докато омекне. Сипва се виното и се оставя да се изпари. След това се добавят пасираните домати и солта. Оставя се да ври около 15 минути. Втасалото тесто се разделя на две топки. От всяка се разточва кора за пица, която се поставя в намаслена тава. Върху двете кори се разпределя доматения сос, а отгоре се подреждат нарязаните на тънки кръгчета патладжани, накълцаните пушени гърди, босилека и пресния чесън. Ръси се със зехтин и се покрива с нарязания на филийки кашкавал. Пиците се запичат в загрята фурна за около 20 минути.