Пица Обержин с пиле и кашкавал

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Пица
Пица Обержин с пиле и кашкавал
Пица Обержин с пиле и кашкавал
admin
Добавена от: admin
10620
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
500 г пресято брашно
1-2 с.л. олио
щипка сол
1 пакетче мая, разтворена в 300 мл вода
За соса:
4 с.л. олио
1 глава лук
5 с.л. червено вино
250 г белени домати от буркан
За плънката:
2 бр. патладжани
250 г пушени пилешки гърди
по 1 стрък босилек, пресен чесън
250 г кашкавал
2 с.л. зехтин

В брашното се оформя кладенче, където се сипват олиото, солта и разтворена та мая. С помощта на дървена лъжица започва замесването, докато се захване тесто. На ръка се меси около 15 минути. Трябва да се получи меко и пухкаво тесто, което се оставя да втаса, покрито с навлажнена кърпа. Соса се приготвя, като в олиото се запържва нарязания лук, докато омекне. Сипва се виното и се оставя да се изпари. След това се добавят пасираните домати и солта. Оставя се да ври около 15 минути. Втасалото тесто се разделя на две топки. От всяка се разточва кора за пица, която се поставя в намаслена тава. Върху двете кори се разпределя доматения сос, а отгоре се подреждат нарязаните на тънки кръгчета патладжани, накълцаните пушени гърди, босилека и пресния чесън. Ръси се със зехтин и се покрива с нарязания на филийки кашкавал. Пиците се запичат в загрята фурна за около 20 минути.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft