Пица от тиквички

вход през zajenata.bg
Пица от тиквички
admin
Добавена от: admin
19450
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

3 яйца
50 г маслини
1 глава кромид лук (червен)
1 домат
200 г кашкавал
3-4 с. л. зехтин
1/2 ч. л. сол
5–6 стръка копър
1/2 ч. ч. брашно
4 тиквички (800 г)
риган, босилек или розмарин (по желание)  

Блатът се приготвя, като тиквичките се обелват, измиват се и се настъргват. Поставят се в гевгир или цедка, посоляват се и се оставят да се отцедят за около 20 минути. След това се притискат с лъжица или длан, за да се отцедят напълно.

Яйцата се разбиват с брашното и се смесват с добре отцедените тиквички и накълцания копър. Сместа се разпределя в намаслена и набрашнена тава. На тънка струя се полива зехтинът.

Блатът се пече в силно загрята фурна при температура 220 градуса около 10 минути.

Плънката се приготвя, като доматът и лукът се нарязват на шайби, маслините се почистват от костилките, а кашкавалът се реже на едри кубчета.

Запеченият вече блат се изважда и върху повърхността му се разпределят кубчетата кашкавал. Покрива се с шайбите лук и домати, поръсва се с подправките. Отново се запича за около 15 минути при температура 180 градуса. Изпечената пица се украсява с маслините и се сервира. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft