Пица Попай
8 Юли 2012
17325
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
тесто за пица
500 гр. спанак
2 стръка зелен лук
1 стрък пресен чесън
100 гр. кашкавал
50 гр. настърган 'Пармезан'
смлян черен пипер
Спанакът се почиства, измива се и се нарязва на дребно. В това време ситно нарязаните лук и чесън се задушават за 2-3 минути в сгорещения зехтин. Прибавя се спанака и се задушава на слаб огън до омекване, като се бърка от време на време. Накрая сместа се подправя със смлян черен пипер. Тестото се разстила в намаслена огнеупорна тава (30 см.). Отгоре се разпределя задушеният спанак. Кашкавалът се нарязва на ивички и се нарежда върху спанака. Накрая се поръсва с настъргания 'Пармезан'. Фурната се загрява до 200 градуса.Пицата се пече около 30 минути и се поднася топла.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари