Пица резенки

вход през zajenata.bg
Пица резенки
admin
Добавена от: admin
28581
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 топка замразено тесто за пица
1/4 – 1/3 чаша сос Маринара или сос за пица
200 гр. сирене Моцарела, настъргано (около 2 чаши)
1 голямо яйце
2 с.л. прясно мляко
2 с.л. пармезан
2 скилидки чесън, счукани
3/4 ч.л. сушен босилек
3/4 ч.л. сушен риган
допълнително сос Маринара за топинг 

Загрейте фурната на 200 градуса. Оставете тестото да се размрази на стайна температура. Разделете го на 2 топки. Разточете всяка половина на четириъгълник с размери приблизително 38х25 см. (или с размерите на тавичката, в която ще печете) върху набрашнена повърхност. Прехвърлете едната половина в намазнена или покрита с хартия за печене тавичка със същите размери и разтеглете, ако е необходимо, за да се разпредели хубаво тестото до ръбчетата на тавичката. Намажете отгоре соса, след това поръсете равномерно с Моцарела. Сложете втория четириъгълник отгоре и подпъхнете краищата му под долния слой тесто, като прищипвате с пръсти, за да запечатате ръбчетата. С нож за пица нарежете тестото на 20-тина пръчици (първо направете надлъжни успоредни разрези, а след това - няколко напречни).
Смесете яйцата, млякото, Пармезана, чесъна, босилека и ригана в малка купа. С четчица размажете сместа върху тестените пръчици. Печете в загрятата фурна а 15-20 минути, докато тестото бухне и стане златисто. Повторете разрезите, които сте направили преди печенео, за да разделите пръчиците една от друга. Поднесете топли с допълнително сос. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft