1 топка замразено тесто за пица
1/4 – 1/3 чаша сос Маринара или сос за пица
200 гр. сирене Моцарела, настъргано (около 2 чаши)
1 голямо яйце
2 с.л. прясно мляко
2 с.л. пармезан
2 скилидки чесън, счукани
3/4 ч.л. сушен босилек
3/4 ч.л. сушен риган
допълнително сос Маринара за топинг
Загрейте фурната на 200 градуса. Оставете тестото да се размрази на стайна температура. Разделете го на 2 топки. Разточете всяка половина на четириъгълник с размери приблизително 38х25 см. (или с размерите на тавичката, в която ще печете) върху набрашнена повърхност. Прехвърлете едната половина в намазнена или покрита с хартия за печене тавичка със същите размери и разтеглете, ако е необходимо, за да се разпредели хубаво тестото до ръбчетата на тавичката. Намажете отгоре соса, след това поръсете равномерно с Моцарела. Сложете втория четириъгълник отгоре и подпъхнете краищата му под долния слой тесто, като прищипвате с пръсти, за да запечатате ръбчетата. С нож за пица нарежете тестото на 20-тина пръчици (първо направете надлъжни успоредни разрези, а след това - няколко напречни).
Смесете яйцата, млякото, Пармезана, чесъна, босилека и ригана в малка купа. С четчица размажете сместа върху тестените пръчици. Печете в загрятата фурна а 15-20 минути, докато тестото бухне и стане златисто. Повторете разрезите, които сте направили преди печенео, за да разделите пръчиците една от друга. Поднесете топли с допълнително сос.