Пица с аншоа и картофено тесто

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Пица
Пица с аншоа и картофено тесто
Пица с аншоа и картофено тесто
admin
Добавена от: admin
14114
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1/2 кг картофи
2 ч.ч. брашно
30 г краве масло
200 г кашкавал
100 г аншоа
3 домата
1 ч.л. суха стрита чубрица
1/2 ч.л. сол
100 гр. маслини

Картофите се белят. Слагат се за варене в подсолена вода. Когато кипне течността, се оставят да се варят 40- 50 минути. След това се отцеждат от водата. Мачкат се на пюре. Добавят се постепенно 2ч.ч. брашно и щипка сол. Омесва се гладко тесто. Взема се плитка тавичка. Маже се дъното и околния ръб с краве масло. Разстила се тестото. На повърхността се разпределят равномерно нарязани на кръгове домати. Между тях се слага нарязана на дребно аншоа. Най отгоре се поръсва с настърган кашкавал, стрита чубрица и червен пипер и се украсява с маслини. Пече се на умерена фурна до порозовянване.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft