2 патладжана, нарязани на колелца
1 тиквичка, нарязана на тънко
2 с.л. олио
1 голяма квадратна основа за пица, разрязана на 4 (готова – може да замените със замразено тесто, бутер тесто, дори с арабски питки)
2 с.л. доматена паста (или готов сос за пица)
1/3 чаша полусухи домати, на половинки
1 чаша нарязано сирене моцарела
листенца пресен босилек, за украса
Загрейте фурната на 200 градуса. Леко намазнете голяма плоска тавичка (например тази на фурната), или я покрийте с хартия за печене. Загрейте грил-скара на най-високата степен. В дълбока купа объркайте патладжана и тиквичките с олио. Изпечете зеленчуците на грила за около 2-3 минути от всяка страна, докато омекнат. Прехвърлете върху широка чиния. Разпределете доматената паста върху нарязаната предварително на 4 основа за пица. Отгоре покрийте равномерно със зеленчуците, доматите и сиренето. Прехвърлете в тавичка и печете 8-10 минути, докато добие златист цвят. Поднесете пиците покрити с листенца босилек.