400 гр. кори за баница
60 гр. масло или маргарин
1 яйце
80 гр. крема сирене
1 тиквичка
1 домат
300 гр. шунка или някакъв колбас
250 гр. кашкавал
100 гр. сирене
подправки: шарена сол, черен пипер, копър, чубрица, магданоз, сол
малко ситно нарязани маслини
Вземете тавичката на фурната, покрийте я с хартия за печене, предварително намазана с малко масло.
Разтопете маслото/маргарина. Шунката, домата и тиквичката нарежете на тънки филийки. Кашкавала и сиренето настържете на едро ренде.
Разбийте яйцето с крема сиренето и подправете с черен пипер.
Започнете да редите пицата в тавата:
Вземете една кора и я напръскайте до половината с разтопено масло, сгънете и я поставете в тавата. По същия начин процедирайте с още две кори, като ги подреждате върху първата. Намажете отгоре с плънката от крема сирене и яйце. Отгоре подредете шунката.
Повторете процедурата с корите, но сега поставете 2 кори, намазани с масло и прегънати. Горната кора намажете с плънка и покрийте с тиквичката. Поръсете я с малко сол, копър и с половината от настъргания кашкавал.
Повторете отново процедурата с още две кори, които поставете върху кашкавала, намажете с плънката, а отгоре поставете резените домат, поръсени с шарена сол и чубрица. Покрийте с цялото количество настъргано сирене.
Покрийте отново с две кори, намажете ги отгоре с останалото разтопено масло и пъхнете пицата да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса около 30 минути.
Вече готовата пица извадете от фурната, поръсете с останалия кашкавал, поставете върху него нарязаните маслини и върнете във фурната за около 5 минути, колкото да се разтопи кашкавалът.
Извадете и поръсете с копър, чубрица, магданоз - според вкуса.