Пица с луканка и кашкавал
15 Февруари 2012
29230
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Маята се разтваря в 250 мл вода. В отделна чашка със същото количество вода се разтваря солта. Замесва се тесто, като в брашното постепенно се наливат около 500 мл вода, след това се добавят разтворените мая и сол. Накрая се слага зехтинът. Готовото тесто се разделя на две. Оформят се топки, всяка от които се разстила във формата на кръг с помощта на точилка.
Единият домат се пасира и с него се намазва пицата. Отгоре се подреждат нарязаните на филийки шунка и луканка, кръгчета чушка и домат. Накрая пицата се поръсва с настърган кашкавал, доукрасява се с нарязаните маслини и се пече в предварително загрята на 250 градуса фурна до готовност.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари