За кюфтенцата:
1 чаша смляно месо (кайма)
2 филии пълнозърнест хляб
1 чаша вода за накисване на хляба
1/4 чаша настъргано сирене Чедър
2 ч.л. чесън на прах
1 с.л. сирене Пармезан
1 ч.л. магданоз, нарязан на ситно
1/2 ч.л. сол
1 чаша мазнина (зехтин или олио)
За пицата:
1 предварително приготвена основа за пица (или замразена)
1 1/2 ч.л. зехтин екстра върджин
2 скилидки чесън, счукани
1/4 чаша сос за пица (доматен сос с подправки)
1/4 зелена чушка - на тънки резени
1/4 червена чушка, накълцана
1 чаша настъргано сирене Моцарела
В малка купа накиснете хляба във водата и го оставете да попие. В дълбок тиган на среден огън загрейте мазнината. Междувременно отцедете хляба от водата и го изстискайте добре. В голяма купа смесете месото, хляба, сиренето Чедър, чесъна, пармезана, магданоза и солта. С ръце омесете добре всички продукти, докато стане еднородна смес. Оформете от сместа топчета с големината на маслина. След като олиото е нагрято достатъчно, сложете кюфтенцата в тигана и ги изпържете от всички страни, докато станат хрупкави и кафяви.
Охладете ги и ги отцедете от излишната мазнина.
Намажете тавичка с мазнина и върху нея поставете основата на пицата. поръсете отгоре зехтина и счукания чесън, като ги размажете равномерно с гърба на лъжица. След това нанесете отгоре соса, като внимавате да е равномерно и оставите ръбче по края на коричката. Поръсете отгоре с моцарела и подредете нарязаните чушки. Най-отгоре наредете изпържените кюфтенца. Изпечете пицата на 200 градуса за 8-12 минути, докато сиренето се разтопи, а тестото хване хрупкава коричка.
Извадете от фурната и оставете да се охлади леко.