225 гр. пълнозърнесто тесто за пица (или такава основа за пица - замразена или приготвена по любима рецепта)
1 чаша сос за пица (или доматен сос с подправки)
2/3 чаша сирене Рикота
2/3 чаша настъргана Моцарела
500 гр. италианска наденица (от пилешко месо, обелена; може да замените и с наденички по Ваш вкус)
1 малка главичка копър, измита и нарязана, почистена от листенцата (запазете ги)
черен пипер
Загрейте фурната на много висока степен. Разточете тестото или размразете готовата коричка и я поставете в намазнена форма за пица (тавичка). С лъжица разнесете равномерно соса отгоре. С лъжичка направете купчинки от Рикотата на равни интервали върху кората. Поръсете с Моцарела. В малък тиган задушете наденицата за 3-4 минути, като я раздробявате на малки трохи. Разпределете я върху настърганата Моцарела. Подправете с черен пипер и нарязаната на лентички грудка копър. Запечете за 12-14 минути на силна фурна, докато коричката стане хрупкава, а копърът покафенее. Поднесете пицата поръсена с пресните листенца копър.