За тестото:
250 г брашно
125 мл вода
1 ч л суха мая
1 ч л сол
1 ч л захар
1 с л олио (зехтин)
или 1 с л мас (15 г)
За пицата:
250 г моцарела
150 г настърган кашкавал
2 патладжана
1/2 червена чушка
1/2 зелена чушка
1/2 глава червен лук
100 г пушен кашкавал
3 с л доматено пюре
зехтин
подправки (по желание)
Маята се разтваря в топла вода. Добавят се захарта и солта. Брашното се пресява и се замесва тесто. Накрая се добавя олиото и още един път се омесва тестото. Оставя се на топло място да удвои два пъти обема си.
Патладжаните се нарязват на кръгчета и се посоляват. Оставят се за 20 минути. Измиват се със студена вода и се подсушават. Леко се запържват на сух тиган. Тестото се разточва. Отгоре се намазва с доматено пюре и се поставя моцарела, нарязана на филийки. Поръсват се с 1/2 от настъргания кашкавал. Поставят се кръгчета патладжани, лук и чушките, които са нарязани на тънки полумесеци. Отгоре се поръсват с останалия настърган кашкавал и се поставят парченца пушен кашкавал. Пицата се напръсква със зехтин и се подправя на вкус. Пече се в предварително загрята фурна на 250 С около 16 минути.