400 гр. готово тесто за пица
3 домата
100 гр. моцарела
100 гр. зелено песто (от буркан)
сол и черен пипер
1 с.л. риган
200 гр. пушена сьомга
Фурната се загрява на 200 градуса. Тестото за пица се разточва с големината на тавичката за печене на фурната и се слага върху същата, предварително застлана с хартия за печене. Доматите се измиват, изчистват и нарязват на тънки шайби. Моцарелата се отцежда и също се нарязва на шайби. Пестото се нанася равномерно върху тестото, покрива се с доматите, овкусява се със сол, черен пипер и риган и отгоре се разпределят резените моцарела. Пицата се пече на средна скара, докато сиренето се разтопи (около 20 минути). Сьомгата се реже на ивици, с които се гарнира още горещата пица и се сервира!
По желание от продуктите могат да се приготвят и мини-пици, в такъв случай разпределете продуктите по равно – според броя на порциите.