2 с. л. зехтин
2 големи половинки пилешки гърди (обезкостени)
1/2 ч. ч. барбекю сос
200 гр. пушено сирене (едро настъргано)
1 готов блат за пица (около 500 гр.)
3/4 ч. ч. червен лук (нарязан на тънки филийки)
1 зелен лук (нарязан)
Загрейте фурната до 230° С и сложете в нея голяма тава да се нагрява 30 мин. Загрейте зехтина на умерено висока температура. Подправете пилешките гърди със сол и и черен пипер на вкус и ги запържете в зехтина, докато се сготвят и отвътре, около 5 мин. на страна. Извадете пилето в купа и го оставете да изстива 5 мин. След това го нарежете на парченца с големина 1 см. Полейте пилето с половината от соса и разбъркайте. Разпръснете половината от сиренето върху блата. Подредете пилешките късчета отгоре през равни интервали. Изсипете останалия сос от купата с пилето отгоре. Поръсете с червения лук и с останалата 1/2 ч. ч. от соса. Поръсете с останалото сирене и зеления лук. Сложете пицата в нагорещената тава. Печете, докато блатът стане хрупкав и сиренето се разтопи - около 15 мин. Оставете пицата да изстине 5 мин. и сервирайте.