2 с. л. зехтин
2 големи половинки пилешки гърди (обезкостени)
1/2 ч. ч. барбекю сос
200 гр. пушено сирене (едро настъргано)
1 готов блат за пица (около 500 гр.)
3/4 ч. ч. червен лук (нарязан на тънки филийки)
няколко стръка магданоз (нарязан)
Загрейте фурната до 230° С и сложете в нея голяма тава да се нагрява 30 мин. Загрейте зехтина на умерено-висока температура. Подправете пилешките гърди със сол и ичерен пипер на вкус и ги запържете в зехтина докато се сготвят и отвътре, около 5 мин. на страна. Извадете пилето в купа и го оставете да изстива 5 мин. След това го нарежете на парченца с големина 1 см. Полейте пилето с половината от соса и разбъркайте.
Разпръснете половината от сиренето върху блата. Подредете пилешките късчета отгоре през равни интервали. Изсипете останалия сос от купата с пилето отгоре. Поръсете с червения лук и с останалата 1/2 ч. ч. от соса. Поръсете с останалото сирене и магданоза.
Сложете пицата в нагорещената тава. Печете, докато блатът стане хрупкави сиренето се разтопи, около 14 мин. Оставете пицата да изстине 5 мин. и сервирайте.