Пица с рикота и гъби

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Пица
Пица с рикота и гъби
Пица с рикота и гъби
admin
Добавена от: admin
9311
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

готова основа за пица - пълнозърнеста (или пълнозърнесто тесто за пица)
1 чаша доматен сос (може и сос за пица - овкусен с подправки)
сирене Рикота - на вкус (може и фина извара)
1 бр. люта чушка, смляна
щипка бял пипер
щипка сол
300-400 гр. гъби
3 малки главички лук
3 скилидки чесън, счукани
шепа зелени маслини
зехтин 

Смесете рикотата със смляната люта чушки, солта и белия пипер и оставете сместа да почине, докато приготвяте останалите продукти. Задушете в няколко лъжици зехтин нарязаните гъби, накълцания едро лук и счукания чесън. Нарежете зелените маслини.
Загрейте фурната на 200 градуса. Сложете основата за пица (тестото) в подходяща тавичка, предварително намазнена и набрашнена. Отгоре нанесете доматения сос, а върху него - рикотата. Покрийте с дебел слой от гъбената плънка и поръсете с нарязаните маслини. Изпечете пицата в загрятата фурна, докато сиренето приятно се зачерви, а коричката покафенее по краищата.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft