Омлетът е един от шедьоврите на световната кухня, който се приготвя доста лесно, но си има своите тънкости, за да стане пухкав и сочен. Ние имаме за вас една много оригинална рецепта за Омлет на фурна , която освен сполучлива е и с много вкусен резултат.
Пухкав омлет на фурна
Продукти:
- яйца;
- прясно мляко;
- сол на вкус;
- масло.
Тайна №1: Пропорции
Омлетът се приготвя много просто и с минимум съставки! Основното е да се спазват пропорциите. За 1 яйце добавете 50 ml прясно мляко с всякаква масленост. Посолява се на вкус.
Тайна №2: Смесване
Втората тайна за пищен омлет е смесването на съставките. За разлика от пандишпана, където трябва да разбиете яйцата до пухкавост, за омлета трябва само да смесите съставките. Това може да стане с бъркалка или вилица.
Готвене на омлет във фурната
Друг важен нюанс: ако искате да получите наистина пухкав омлет, тогава изберете тясна форма с високи страни. Перфектна би била форма за торта или хляб. Намажете я с масло.
Колкото по-висока е формата, толкова по-висок ще се получи самият омлет.
Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30-40 минути. Водете се от вашата фурна.
Докато омлетът се пече, можете да се занимавате с работата си - всичко се приготвя без вас! Омлетът от фурната запазва формата си перфектно, като същевременно остава пухкав, висок и много нежен. Има вкус на детска градина!