Пиян боб по мексикански

вход през zajenata.bg
Пиян боб по мексикански
admin
Добавена от: admin
25049
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

225 гр. наденица (чоризо), нарязана на парчета около 1 см.
1 глава лук, ситно нарязан
4 скилидки чесън, счукан
1 ч.л. сушен риган
1 ч.л. чили на прах
500 гр. боб, накиснат за 1 нощ и отцеден
1 (336 гр.) бутилка тъмна бира (най-добре мексиканска)
5 чаши вода
1 с.л. кафява захар
2 ч.л. смлени люти чушки (може от консерва, в сос)
сол
2 с.л. нарязани листа от кориандър
1 с.л. лимонов сок

Запечете наденицата в сух тиган, докато покафенее - около 8-10 минути; прехвърлете върху чиния, покрита с хартиени салфетки. Задушете лука в мазнината от наденицата, докато омекне. Добавете чесъна, ригана и чилито и гответе, докато пуснат аромата си - около 30 секунди. Добавете боба, бирата и водата и оставете да заври. Намалете огъня, така че ястието да къкри, и гответе в покрит съд докато бобът омекне - около час.
Добавете захарта, лютите чушки и 1 ч.л. сол. Продължете да варите на бавен огън, без капак, докато бобът омекне напълно, а сосът леко се сгъсти - около още 50 минути. Върнете наденицата в съда и продължете да готвите, докато и тя омекне (още 10-тина минути). Ако сместа стане прекалено гъста, добавете малко вода. Прибавете кориандъра и лимоновия сок и доовкусете със сол. Поднесете ястието топло!

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft