225 гр. наденица (чоризо), нарязана на парчета около 1 см.
1 глава лук, ситно нарязан
4 скилидки чесън, счукан
1 ч.л. сушен риган
1 ч.л. чили на прах
500 гр. боб, накиснат за 1 нощ и отцеден
1 (336 гр.) бутилка тъмна бира (най-добре мексиканска)
5 чаши вода
1 с.л. кафява захар
2 ч.л. смлени люти чушки (може от консерва, в сос)
сол
2 с.л. нарязани листа от кориандър
1 с.л. лимонов сок
Запечете наденицата в сух тиган, докато покафенее - около 8-10 минути; прехвърлете върху чиния, покрита с хартиени салфетки. Задушете лука в мазнината от наденицата, докато омекне. Добавете чесъна, ригана и чилито и гответе, докато пуснат аромата си - около 30 секунди. Добавете боба, бирата и водата и оставете да заври. Намалете огъня, така че ястието да къкри, и гответе в покрит съд докато бобът омекне - около час.
Добавете захарта, лютите чушки и 1 ч.л. сол. Продължете да варите на бавен огън, без капак, докато бобът омекне напълно, а сосът леко се сгъсти - около още 50 минути. Върнете наденицата в съда и продължете да готвите, докато и тя омекне (още 10-тина минути). Ако сместа стане прекалено гъста, добавете малко вода. Прибавете кориандъра и лимоновия сок и доовкусете със сол. Поднесете ястието топло!