Пиян шоколадов мус
8 Януари 2013
8080
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
черен шоколад - 100 г
масло - 3 - 4 с.л.
яйца - 2 броя
пудра захар - 2 с.л.
ром - 1 с.л.
за украса - плодове според сезона, бял шоколад, сметана и пр.
Разтопете маслото и натрошения шоколад в съд на водна баня, докато сместа се хомогенизира напълно. Дръпнете от котлона и бъркайте за още 10 секунди. Добавете жълтъците и рома при непрекъснато разбиване с миксер.
След като сместа леко се охлади, внимателно объркайте с разбитите на сняг белтъци заедно с пудрата захар.
Разпределете готовия шоколадов мус в десертни купички или чаши и го оставете да се охлади добре, преди да поднесете. Украсете според вкуса и фантазията с настърган бял шоколад, плодове, разбита сметана и пр.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари