За тази баница със заливка дълго ще се говори в семейството ви, ако решите да я приготвите по нашата рецепта. Не само е изненадващо вкусна, но става много сочна и крехка - направо неустоима! Цялата тайна на днешната пияна баница е, че в заливката се слага бира, която придава на корите невероятен вкус и пухкавост.
Пияна баница с бира
Продукти:
400 г кори за баница
200 г сирене (натрошено)
100 г масло (разтопено)
2 с.л. олио
4 бр. яйца
200 г кисело мляко
80 мл бира
1 щипка захар
1 щипка сол
Начин на приготвяне:
Корите се разстилат две по две и се намазват с масло, смесено с олио. Всеки лист се поръсва със сирене и се завива на руло. Свива се от единия край към другия, така че да се получи розичка. По същият начин се приготвят останалите кори, подреждат се една до друга в намаслена тава.
Яйцата се чукват в купа, добавя се солта и захарта, разбиват се до еднородност. Прибавят се бирата, разбърква се и накрая киселото мляко. Баницата се намазва старателно с останалото масло и се залива с млечната смес.
Фурната се загрява на 190 градуса отгоре и отдолу и баницата се изпича за 30 минути. След готовност се напръсква със студена вода и се завива. Приготвена по този начин, баницата не се нуждае от разрязване с нож. Лесно и удобно се разчупва. Добър апетит!