Нарежете ситно кората на портокалите и я сварете в девет води, за да омекне. След това добавете 5 супени лъжици захар и разбъркайте, след което варете портокаловите кори със захарта, докато сместа се сгъсти.
В отделен съд разбийте 10 белтъка с 10 супени лъжици захар, след което добавете 10 жълтъка и отново разбийте с миксер. В сместа добавете смлените орехи, стафидите и смлените бисквити, а накрая - озахарените портокалови кори. Омесете тестото и го поставете в намазнена тава или форма за торти, и печете на умерена температура около 40 минути.
В тенджера на огъня сложете вода и добавете 350 гр. захар и рома и оставете сиропа да се сгъсти. С него залейте изпечената торта. Когато тортата попие сиропа, залейте с глазура, която предварително сте подготвили от маслото, шоколада и 6 супени лъжици захар, разтопени на водна баня.