Открихме невероятна рецепта за сочна и вкусна торта , която бързаме да споделим с вас. Пияна торта на дупки - това гръмко име носи този апетитен сладкиш - специално за любителите на сочните десерти с много сироп и крем.
Пияна торта на дупки с шоколад
Продукти:
4 яйца
1 чаша захар (280 грама)
2 чаши брашно (400 грама)
1 чаша какао на прах (180 грама), може да го смесите с пудра захар
1 чаша прясно мляко (250 милилитра)
1/4 чаша слънчогледово олио (30 милилитра)
1 супена лъжица ванилова есенция
1 чаена лъжичка бакпулвер
200 милилитра сметана за разбиване
200 грама полу-горчив шоколад
Приготвяне:
Разбийте яйцата със захарта на пяна.
Добавете мляко, олио и разбъркайте добре.
Прибавете пресятото брашно и бакпулвера.
Добавете какаото на прах, разбъркайте.
Объркайте еднородно тесто, изсипете го на един слой в намазнена форма.
Печете 40 минути на 180 градуса.
Направете дупки в изпечения блат с помощта на дървени пръчици или сламки.
Загрейте сметаната за разбиване и добавете шоколада - разтворете чрез разбъркване на слаб огън.
Изсипете сместа в дупките.
Украсете готовата торта с бита сметана.
Да ви е сладко!