Пияна хлебна баница

вход през zajenata.bg
Пияна хлебна баница
admin
Добавена от: admin
5511
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1/2 франзела
1/2 малка глава кромид лук
60 г тънко нарязана шунка
180 мл сухо бяло вино
1/2 ч.л. млян черен пипер

170 г настъргано сирене тип Грюер (Балкан, Чедър или Пармезан)
краве масло за намазване на тавата

магданоз

Фурната се загрява на 200 С. Лукът се почиства и нарязва на тънки шайби. Хлябът се нарязва на филии с дебелина 2 см. Квадратна и огнеупорна тава (22 см) се намаслява. Вътре се нареждат хлебните фии. Отгоре се разпределят лукът и шунката. Поливат се с виното. Накрая най-отгоре се разпределят настърганото сирене и черният пипер. Ястието се пече 20 минути или докато сиренето се разтопи и започне леко да загаря по краищата. Разпределя се по индивидуални чинии и се поднася, наръсено с нарязан наситно магданоз.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft