Пияни бутчета с гъбен сос
6 Ноември 2012
84871
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Пилешките бутчета се поръсват с черен пипер и се посоляват. Оставят се за 20 минути. Олиото се поставя в голям широк тиган и се сгорещява. В него се запържва първо нарязаният лук. След минута се прибавят нарязаните на филийки гъби. Слагат се бутчетата и се заливат с виното. Задушават се под капак. Когато виното се изпари, се прибавят ситно нарязаните домати, счуканият чесън, чубрица и сол на вкус. След като бутчетата омекнат и сосът се сгъсти, ястието се поръсва с наситнен магданоз.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари