Пияни бутчета с гъбен сос

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Пияни бутчета с гъбен сос
Пияни бутчета с гъбен сос
admin
Добавена от: admin
84871
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4 пилешки бут­чета
1 глава лук
2 скилидки чесън
250 г гъби
4 домата
5 супени лъжици олио
1 чаена чаша бяло вино
чубрица
маг­даноз
сол
черен пипер

Пилешките бутчета се поръсват с черен пипер и се посоляват. Ос­тавят се за 20 минути. Олио­то се поставя в голям широк тиган и се сгорещява. В него се запържва първо нарязаният лук. След минута се прибавят нарязаните на филийки гъби. Слагат се бутчетата и се заливат с виното. Задушават се под капак. Когато виното се изпари, се прибавят ситно нарязаните домати, счука­ният чесън, чубрица и сол на вкус. След като бутчетата омекнат и сосът се сгъсти, ястието се поръсва с наситнен магданоз.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft