Пияни краставици-Запазена рецепта на моя съсед-Не помътнява маринатата и не е развалят

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Пияни краставици-Запазена рецепта на моя съсед-Не помътнява маринатата и не е развалят
Пияни краставици-Запазена рецепта на моя съсед-Не помътнява маринатата и не е развалят
54711
Пияни краставици-Запазена рецепта на моя съсед-Не помътнява маринатата и не е развалят
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

За всеки 3-литров буркан с краставици:

  • Сол - 2 супени лъжици;
  • Захар - 5 супени лъжици;
  • Оцет - 1,5 супени лъжици;
  • Водка - 3 супени лъжици.

Процес на готвене:

  • Сортирайте краставиците, отрежете върховете и накиснете в студена вода за няколко часа.
  • Подгответе буркани - измийте и стерилизирайте.
  • Подредете в буркани с ароматни подправки и подправки по ваш вкус:  копър, листа от хрян, скилидки чесън, листа от касис, череши, дъб, грах черен пипер, дафинов лист, чушка и др.
  • Разпределете краставиците в буркани.
  • Изсипете вряла вода в краставици в буркани, покрийте с капачки и оставете да се охлади напълно - 30 - 40 минути.
  • Изсипете водата от консервите обратно в тенджерата и сложете на огъня - оставете да заври.
  • Добавете сол, захар, оцет и водка във всеки буркан.
  • Изсипете вряла вода, затворете, обърнете, увийте, докато се охладят.

Бурканите могат да се съхраняват дори при стайна температура. 

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft