Пияни краставици-Запазена рецепта на моя съсед-Не помътнява маринатата и не е развалят
18 Август 2021
54711
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
За всеки 3-литров буркан с краставици:
- Сол - 2 супени лъжици;
- Захар - 5 супени лъжици;
- Оцет - 1,5 супени лъжици;
- Водка - 3 супени лъжици.
Процес на готвене:
- Сортирайте краставиците, отрежете върховете и накиснете в студена вода за няколко часа.
- Подгответе буркани - измийте и стерилизирайте.
- Подредете в буркани с ароматни подправки и подправки по ваш вкус: копър, листа от хрян, скилидки чесън, листа от касис, череши, дъб, грах черен пипер, дафинов лист, чушка и др.
- Разпределете краставиците в буркани.
- Изсипете вряла вода в краставици в буркани, покрийте с капачки и оставете да се охлади напълно - 30 - 40 минути.
- Изсипете водата от консервите обратно в тенджерата и сложете на огъня - оставете да заври.
- Добавете сол, захар, оцет и водка във всеки буркан.
- Изсипете вряла вода, затворете, обърнете, увийте, докато се охладят.
Бурканите могат да се съхраняват дори при стайна температура.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари