
Ако сте почитател на гръцките питиета, то това е точно за вас. Тези курабийки са лесни и топящи се в устата, а при печенето им се разнася прекрасен аромат на узо, който ще примами всичките ви съседи на гости.
Маслото/маргаринът (предварително размекнато) се разбива със захарта, след което се добавя узото, смесено с бакпулвера, яйцето, жълтъка, и се бие, докато се хомогенизират съставките. Накрая се добавят орехите и постепенно се добавя брашното. Меси се твърдо тесто, оформят се топки с големината на орех, след което се нареждат в тава, покрита с хартия за печене, и се пекат около 20 минути на 150 градуса.
Трябва да останат бели. Още топли се овалват в пудра захар, смесен с ванилия. В оригиналната рецепта се слагат 250 гр. маргарин и 250 гр. свинска мас, но ако не сте почитател на маста, може да я замените спокойно.