Пияни пилешки дробчета
22 Декември 2011
55147
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
пилешки дробчета - 1 кг
сланина - 100 г
гъби - 150 г
червени чушки - 3-4 печени
лук - 2 глави кромид
червено вино - 1 ч.ч.
домати - 1-2 с.л. доматено пюре
магданоз - 1 ч.л.
чубрица - 1 ч.л.
сол
черен пипер
Загрейте на тих огън тигана и сложете нарязаната сланина да се поразтопи. След това запържете в нея нарязания лук и долейте виното.
След извиране на течността наполовина, прибавете нарязаните печени чушки, доматеното пюре и гъбите.
Ястие се поръсва със сол и черен пипер на вкус, както и със зелените подправки, добавят се пилешките дробчета.
Оставя се да се готви на тих огън за около 15-20 минути, като периодично се разбърква с дървена шпатула.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари