100 г захар
2 бр. портокали
500 мл портокалов сок
1 кг сушени сини сливи без костилка
750 мл червено вино
250 мл арманяк или коняк
От портокалите се използва кората, настъргана или на конци (със специален прибор). Захарта се карамелизира до медено, добавя се портокаловата кора, разбърква се, колкото да се сгорещи, угася се с портокаловия сок. Течността се допълва с виното, слагат се сливите и се оставя да заври. Прелива се в голям, добре затварящ съд, налива се арманяка и се затваря плътно. Когато сливите набъбнат и достигнат нормалния си размер, са готови.
Сливите се използват към сладолед, палачинки, понички, сладки омлети и пр., както и към печено червено месо или дивеч.
Течността е подходяща за ликьор или греяно вино, или замразена като сорбет, замразена на кубчета вместо лед в студен чай.