Пияни тиквички по гръцки
18 Август 2019
8282
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Неслучайно тази рецепта е "Царицата на лятото". Всички ги харесват пържени, а приготвени "по гръцки" се получават хрупкави и уникално вкусни.
Ето как се приготвят:
Необходими продукти:
- 2-3 тънки тиквички
- 1 чаша бира
- 3-4 с.л. брашно
- yипка сол
За дресинга:
- 3-4 с.л. кисело мляко
- Песто от босилек
- /или пресен копър нарязан на ситно/
- 3-4 скилидки чесън
Тиквичките се нарязват на тънко, посоляват се и се оставят 10-тина минути да се овкусят.
Приготвя се панировката от бирата и брашното, целта е да стане на гъста кашичка. Подправя се със сол и черен пипер.
В тигана се налива малко олио, не повече от ½ пръст.
Тиквичките се попиват с кухненска хартия, потапят се в панировката и се пържат на силен котлон до зачервяване.
Сервират се с дресинга от кисело мляко, чесън и песто. Ако нямате босилек, може да замените с копър.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари