Бързи и лесни сладкишчета, които с добра организация стават готови за четиридесет минути. Вкусът им е перфектна комбинация от шоколад и ром, която ще ви остави всичко друго, но не и равнодушни!
В два съда разделете яйцата (отделно белтъци, отделно жълтъци). Първо разбийте белтъците - включете миксера и бавно ги разбийте на гъста пухкава маса. След това постепенно лъжица по лъжица добавете пет супени лъжици захар (трябва да стане твърд сняг). Към белтъците добавете още две супени лъжици нишесте и две супени лъжици брашно, и бавно ги объркайте с шпатула.
Изсипете тази смес с лъжичка в тава с размери 25 * 35 см, покрита с хартия за печене (вижте допълнителните снимки). Заделете една трета от сместа за намазване.
Сега пригответе тъмното тесто: разбийте жълтъците с пет супени лъжици захар, след това добавете млякото и олиото. Сухите съставки (брашното, осемте останали лъжици какао и бакпулвера) разбъркайте отделно и постепенно ги добавете в съда с жълтъците. Накрая овкусете с ром и изсипете сместа върху бялата.
От отделените белтъци с лъжичка оформете купчинки върху сладкиша и след това - декоративни ивици.
Печете половин час на 180 градуса.
След като се изпече, разрежете сладкиша наполовина и съединете половините с мармалад.
Нарежете готовия сладкиш на квадрати и по желание украсете с разтопен шоколад.