Пияно телешко задушено

вход през zajenata.bg
Пияно телешко задушено
admin
Добавена от: admin
21231
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг телешко месо (плешка)
100 г бекон
2 моркова
2 стръка селари
2 картофа
250 г гъби
100 г брашно
1 глава лук
2 скилидки чесън
2 дафинови листа
1 стрък мащерка
1/2 връзка пресен магданоз
1 ч. ч. телешки бульон
150 мл червено сухо вино
170 мл доматен сос
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус 

Телешкото се нарязва на кубчета, овкусява се със сол и черен пипер и хубаво се овалва в брашното.

Беконът се нарязва наситно и се запържва в 1 с. л. зехтин.

Към него се прибавят кубчетата телешко и се налива останалият зехтин.

Прибавят се лукът и чесънът, нарязани наситно.

Когато придобият златист цвят, се наливат бульонът и виното. Прибавят се дафиновите листа и мащерката и се оставя да къкри на слаб огън за час и половина.

След това се добавят почистените и нарязани наедро моркови, селари, картофи и гъби. Налива се доматеният сок, овкусява се със сол и пипер и се задушава до готовност на месото и зеленчуците. Сервира се с наситнен магданоз.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft