23 Юли 2015
13297
Снимков материал: pixabay.com
Бърза, проста закуска или обяд в комбинация с красива шопска салата ...
Състав
- 1 тиквичка среден размер
- 3 супени лъжици нарязан магданоз
- 1 глава кромит
- 1/2 чаена лъжичка сода бикарбонат
- 1 супена лъжица сол
- 4-5 супени лъжици брашно
- 2 яйца
- сол, черен пипер и олио за пържене
Приготвяне
- Тиквичката по желание се бели (но и не трябва), настъргва се на ренде и малко посолявате, солта извлича цялата течност от тиквичката.
- Изцежда се хубаво, от всичката течност, която пусне тиквичката. Рендосайте кромида и добавете към тиквичката, като разбъркате. В сместа се добавят всички останали съставки, яйцата, магданозът, солта, брашното и подправете по желание.
- Загрейте малко олио в тиган и поставяйте от сместа с лъжица. Запържете плескавиците от двете страни, докато не се зачервят и изцедете от олиото върху кухненска хартия.
- Рендосайте сирене и се наслаждавайте, добър апетит !!!
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари