1. Всички съставки за тестото слагаме в купа и замесваме тесто с хладкото мляко. Оставяме тестото да втаса. След това премесваме и го оставяме да втаса повторно.
2. Втасалото два пъти тесто прехвърляме върху работния плот и разточваме с точилка - дебелината на кората трябва да бъде около 1,5-2 см.
3. С кухненски нож или нож за пица нарязваме кората на ивици с дължина по желание (в зависимост от това, колко големи искаме да бъдат плетенките). С три от лентите оформяме плитка.
4. Салама режем на тънки кръгове и всяко кръгче - още на половина. Половинките пъхваме между плетките.
5. След като оформим всички плитки, включваме фурната на 230 градуса и я оставяме да загрее, докато кифличките втасват. Намазваме ги с разбито яйце, а след като се изпекат, ги мажем с разтопено масло.
Плетенки със саламче
25 Май 2015
6508
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари