Мойте Рецепти
В купа се слагат брашното, солта, олиото и с постепенно добавяне на водата се замесва тесто. Меси се, докато стане гладка и еластична топка. След това се разделя на 13 по-малки топки.
Топчетата се нареждат в тавичка, леко намазана с олио, намазват се с мазнина и отгоре, покриват се с кърпа и се оставят да почиват 15-20 мин.
От всяко топче се разточва тънка кора (като на снимката), напръсква се с олио и се поръсва със смес от сиренето и яйцето. С пръстите - показалците на лявата и дясната ръка кората се набира към средата, а след това по същия начин и от горната и долната стана. Така събраната кора прилича много на цвете (сн.2). Получените ъгли се припокриват един с друг (сн.3), а помежду им се пръска с малко олио. Вземат се с помощта на шпатула и обърнати се поставят в тава, намазана с олио (сн.4).
Отгоре се поръсват с още олио и се поставят да се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса около 20-25 минути до златист цвят.
Изваждат се от фурната, поръсват се малко с вода, покриват се с фолио и кърпа да омекнат малко, и се сервират топли с кисело мляко.