Нежен, лек и невероятно вкусен. Това е плодовият сладкиш , който ще ви представим днес: 10 минути за приготвянето му + времето за печене. Можете да го направите с всякакви плодове - еднакво вкусен е. Става и за ежедневното кафенце, и за скъпи гости.
Пухкав плодов сладкиш
Съставки:
150 мл прясно мляко
180 гр.захар
4 яйца
350 гр.брашно
75 мл олио
щипка сол
10 гр.бакпулвер
600 гр.плодове по избор
Приготвяне:
Разбийте яйцата в дълбока купа със солта и захарта.
Загрейте леко млякото и го добавете с разбъркване в яйцата. Изсипете олиото и разбъркайте отново добре.
Добавете брашното на малки порции в сместа, като предварително сте го смесили с бакпулвера. Тестото да е малко по-гъсто от тестото за палачинки.
Вземете форма с диаметър 24 см, поставете в нея хартия за печене и изсипете тестото на равномерен слой.
Измийте плодовете и нарежете на малки парченца. Притиснете ги леко в тестото и отгоре поръсете със захар.
Включете фурната на 180 ° да загрее и след това изпечете вътре сладкиша за 40 минути.
Поднесете сладкиша добре охладен.