От всички рецепти за плодови сладкиши, тази е любима в семейството ни.
Комбинацията от пухкаво тесто, вкусен крем и освежаващи череши няма да остави никого безразличен .
Страхотна рецепта за Плодова крем пита с кисело мляко - идеална за жегите (и не само).
Плодова крем пита с кисело мляко
Продукти:
(обем на чашата 250 мл)
- 3 яйца
- 8 г ванилова захар (1 чаена лъжичка)
- 180 г кристална захар (3/4 чаша + 2 супени лъжици)
- 120 мл растително масло (1/2 чаша)
- 120 мл кисело мляко (1/2 чаша)
- 280 г обикновено брашно (2 + 1/3 чаши)
- щипка сол
- 15 г бакпулвер (1 супена лъжица)
За плънката:
- 300 г крема сирене (1,25 чаши)
- 3 супени лъжици пудра захар
- 8 г ванилова захар (1 чаена лъжичка)
- замразени череши (или плодове по избор - например ягоди, малини)
- 1 яйце
Приготвяне:
Добавете яйцата в купата. Поръсете захар и ванилова захар.
Разбива се на пухкава пяна с миксер.
Снимка: YouTube
Налейте олио, кисело мляко и продължете да разбивате.
Снимка: YouTube
В сместа се пресява брашно с бакпулвер и щипка сол.
Снимка: YouTube
Разбийте с миксер.
В отделна купа добавете крема сиренето .
След това добавете яйцето, пудрата захар и ваниловата захар.
Снимка: YouTube
Разбъркайте добре с вилица .
Изсипете крема в сладкарски пош.
Изсипете тестото във форма (27 х 18 см), застлана с хартия за печене.
Снимка: YouTube
С помощта на пош оформяме решетка от крема върху тестото.
Снимка: YouTube
Поставете череши отгоре. Поставете формата в предварително загрята фурна.
Снимка: YouTube
Пече се 35-40 минути при температура 175°C.
Снимка: YouTube
След изпичане извадете сладкиша от формата.
Оставете да изстине и поръсете с пудра захар.
Снимка: YouTube
Можем да сервираме.
Снимка: YouTube
Желаем ви добър апетит!