За блата:
4 яйца
6 супени лъжици захар
1 бакпулвер
1 чаша (150 грама) брашно
300 мл прясно мляко
За крема:
100 мл вода
12 супени лъжици захар
1 кг праскови
2 пудинга ванилия
За глазурата:
1 пакетче сметана
120 мл прясно мляко
Лека плодова торта, която може да направите и с всякакъв друг вид сезонен плод, а в зависимост от плодовете може да промените и вкуса на пудинга.
1. Разбийте яйцата със захарта, след което добавете брашното с бакпулвера. Объркайте добре и изсипете сместа в намазнена и набрашнена кръгла тава с диаметър 26 см. Печете в предварително загрята фурна около 20 минути. След като е изпечен блатът (още докато е топъл), го залейте с 300 мл студено мляко.
2. Докато се пече блатът, пригответе крема. Захарта и водата се загряват на огъня, докато захарта се разтопи, след което се добавят прасковите - обелени и нарязани на парченца. Варете сместа на тих огън, докато прасковите омекнат. след което добавете пудинга, разтворен в малко вода.
3. С топлия крем залейте блата и оставете крема да стегне.
4. След като се охлади, тортата се маже със сметана.