Плодова торта с праскови

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Плодова торта с праскови
Плодова торта с праскови
admin
Добавена от: admin
25714
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За блата:
4 яйца
6 супени лъжици захар
1 бакпулвер
1 чаша (150 грама) брашно
300 мл прясно мляко
За крема:
100 мл вода
12 супени лъжици захар
1 кг праскови
2 пудинга ванилия
За глазурата:
1 пакетче сметана
120 мл прясно мляко

Лека плодова торта, която може да направите и с всякакъв друг вид сезонен плод, а в зависимост от плодовете може да промените и вкуса на пудинга.

1. Разбийте яйцата със захарта, след което добавете брашното с бакпулвера. Объркайте добре и изсипете сместа в намазнена и набрашнена кръгла тава с диаметър 26 см. Печете в предварително загрята фурна около 20 минути. След като е изпечен блатът (още докато е топъл), го залейте с 300 мл студено мляко.

2. Докато се пече блатът,  пригответе крема. Захарта и водата се загряват на огъня, докато захарта се разтопи, след което се добавят прасковите - обелени и нарязани на парченца. Варете сместа на тих огън, докато прасковите омекнат. след което добавете пудинга, разтворен в малко вода.

3. С топлия крем залейте блата и оставете крема да стегне.

4. След като се охлади, тортата се маже със сметана.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft