Когато се грижим за фигурата ни, сме склонни да мислим за плодовете като нискокалорична и здравословна храна, която бихте могли да ядем по всяко време – на закуска, междинно хранене или за вечеря.
Това обаче не важи за всеки вид плод. Доста от тях съдържат твърде много захар - почти толкова, колкото и шоколада.
От Bright Side решиха да проверят кои плодове е необходимо да избягвате, за да запазите формата си.
Ягодите са един от най-добрите продукти за здравословно хранене.
Кайсиите са много тежки. Твърде много кайсии могат да доведат до лошо храносмилане, но основната опасност е в ядката.
Ако харесвате да я ядете, трябва да знаете, че съдържа амигдалин, който може да предизвика гадене, замаяност и припадък, ако се консумира в големи количества.
Пъпешите и дините съдържат много фибри и вода, които бързо засищат и имат диуретичен ефект. Тези плодове помагат за отстраняване на токсините и борбата с целулита и акнето.
Те са перфектни за горещите дни, възстановявайки водния баланс, което е от решаващо значение за добра фигура и кожа.
Крушите имат значителен недостатък: те могат да нарушат работата на червата поради силния си констипативен ефект.
Благодарение на ниското съдържание на захар, витамин С и антиоксиданти, горските плодове няма да навредят на вашата фигура. Напротив, те помагат да се произвежда колаген и да изгорите излишните мазнини.
Авокадото, от друга страна, не е продукт, който да ядете по диета. Понякога се нарича "маслен плод," и има защо, неговата енергийна стойност е 227 kcal. Авокадото е подходящо за пълнеж или в малки количества.
Ябълките са сред най-добрите плодове за фитнес. Те нямат никакви мазнини, а енергийната им стойност е около 60-100 кал. Ябълките съдържат много влакна и помагат за борба с целулита, което се дължи на антиоксиданти и пектин.
Гроздето, напротив, е сред най-вредните плодове както за вашата фигура, така и за цялостното ви здраве. То съдържа много захар, кожичките му трудно смилаема, а семките могат да причинят киселини.
Грейпфрутът е номер 1 в борбата срещу наднорменото тегло поради силните си свойства да гори мазнините. Ензимите от грейпфрута помагат активно да преработват калориите. Комбинирайте с висококалорични ястия.
Бананите обаче са най-енергийният плод. Те се смилат бавно и учените наскоро откриха определени вещества в тях, които блокират активността на клетките, отговорни за горенето на мазнините.