½ пъпеш
4 ягоди
4 резена ананас
4 резена праскова
малини, боровинки
1 с. л. лимонов сок
2 с. л. портокалов сок
1 с. л. ром
за соса:
1 ч. ч. изцедено кисело мляко
2 с. л. мед
1 с. л. ментов ликьор
мед за гарниране
мента за гарниране
Плодовете се обелват и се нарязват на парчета. Заливат се и се разбъркват с лимоновия, портокаловия сок и рома. Маринованите плодове се нанизват на 8 шишчета.
Сосът се приготвя, като се разбиват млякото с ментовия ликьор и меда.
Шишчетата се поднасят поставени върху малки купички, пълни със сос, със стръкче мента и струйка мед. Преди поднасяне могат и са се фламбират в отделна продълговата чиния, като ментовият ликьор се загрее и се запали. Още пламтящ се излива върху плодовете.