Фейхоа - Плодът, която идва при нас от Южна Америка . В Европа той се появява в края на XIX век. Сега това вечнозелено растение се отглежда в субтропичните части на Кавказ, в южната част на Русия, в Крим и Азербайджан. Развитието на плодовете започва в края на септември и завършва през януари. Но най-добър вкус има плодът през ноември!
Свойства на фейхоата
Фейхоа е широко използвано не само за готвене, но и в козметиката, и дори като лекарство поради свойствата му.
Тези плодове са идеални за хора с нарушена функция на щитовидната жлеза и голямо психическо напрежение . Те помагат и в случаи на гастрит , атеросклероза , авитаминоза , хиповитаминоза , пиелонефрит , подагра , базедова болест .
Трябва да се отбележи, че не само месестата част на плода се използва за храна, но кората в много отношения е още по-полезно. Днес ви препоръчваме да приготвите конфитюр от фейхоа. Това е най-сигурният начин да запазите стойността и полезните вещества на тези плодове.
СЪСТАВКИ:
- 1 кг фейхоа
- 1 кг захар
ПРИГОТВЯНЕ И ПРИЕМ:
Измийте плодовете и отрежете опашките. Минете ги през месомелачка заедно с корите и смесете със захарта. После разпределете в стерилизирани буркани.
Конфитюрът може да се съхранява в хладилник за около два месеца.
Ако имате проблеми с щитовидната жлеза, вземайте по една супена лъжица сладко сутрин и вечер в продължение на 10 дни. След това направете почивка за 10 дни и направете още една процедура.
Дори и да нямате здравословни проблеми, може да използвате сладкото от фейхоа като превантивно средство - ще помогне за укрепване на имунната система и ще осигури на организма полезни вещества!
Споделете тази статия с приятелите си, може би това е информацията, която търсят!