Плънката прави тиквеника - ето как да стане божествено сладък и топящ се в устата:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Плънката прави тиквеника - ето как да стане божествено сладък и топящ се в устата:
Плънката прави тиквеника - ето как да стане божествено сладък и топящ се в устата:
109931
Източник: gotvach.bg
Плънката прави тиквеника - ето как да стане божествено сладък и топящ се в устата:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Обикновено се сещаме за тиквеник , когато наближи Коледа или Нова година. Но няма причина да се лишаваме от това удоволствие и през останалата част на годината - можем спокойно да си го приготвяме дори със замразена тиква.

Днес ще ви представим рецептата за един особено богат и сочен тиквеник , чиято плънка е сладка и наситена с вкусове. Задължително го опитайте у дома и това ще ви стане любимата рецепта за празниците! Рецептата е на Сия Рабагина от сайта gotvach.bg. Ето как се прави този божествен тиквеник - сладък и топящ се в устата:

Божествен тиквеник

Продукти:

1 пак. (500 гр.) фини кори за баница

700 гр.тиква

100 гр.фурми

2 ч.ч.захар

1 ч.ч.смлени орехи

1 пак. (125 гр.) масло

канела - на вкус

божествен тиквеник

Приготвяне:

Обелената тиква настържете на ренде, а най-добре - в кухненски робот.

Разтопете маслото, покрийте тавата с хартия за печене и намажете с малка част от него. Тавата е добре да бъде с диаметър не помалък от 32 см.

Нарежете фурмите на дребни парченца.

Разстелете корите, вземете една, намажете я с масло и покрийте с втора кора. Поръсете с част от тиквата, захар, канела, малко от орехите и няколко парченца от фурмите. Завийте кората на руло и сложете в средата на тавата, като я увиете във формата на охлюв.

Следва същата процедура и с останалите кори, като всяка увивате около средната в тавата. Предварително разпределете продуктите на око така, че да ви стигнат за всички кори.

Наредения тиквеник намажете с масло и поръсете с малко захар.

Загрейте фурната на 170 градуса и сложете тиквеника а се пече. Печете до златисто за около 30 минути, като го наблюдавайте от време на време да не изгори. Извадете и оставете да се охлади.

Може да регулирате продуктите според вашите вкусове - с повече орехи или фурми, както ви е най-сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft