Изобретателността на съвременните жени няма граници. За да зарадват близките, те са готови да направят невъзможното. И тъй като домакините са се научили как да правят заквасена сметана от закупено в магазина мляко , няма да им е трудно да направят шоколадово масло изобщо. Освен това съставките за деликатеса изискват най-стандартните.
Нашите майки започнаха да приготвят шоколадово масло у дома . Въпреки факта, че тогава качеството на продукта беше много по-високо, дори по онова време домакините предпочитаха домашно производство. Готови сме да ви представим стара и доказана рецепта.
Съставки
200 г масло
3 с.л.. мляко
2 с.л. какао на прах
2 с.л.. пудра захар
30 г тъмен шоколад
Подготовка
Пресейте какао на прах в малка купа, добавете пудра захар към него. Налейте мляко там. Разбъркайте всичко с лъжица и го сложете в микровълновата за половин минута.
След това отново разбъркайте сместа. Прахът трябва да се разтопи. Към тази маса добавете резенчета тъмен шоколад. Загрейте сместа в микровълновата и разбъркайте.
В резултат на това ще имате плътна шоколадова маса. Смесете го с ръчен пасатор с омекотено масло. Трябва да е 72–82% мазнини.
Прехвърлете получената маса във всеки подходящ съд. Поставете шоколадовото масло във фризера за един час. Ако искате да го използвате веднага, поставете го в хладилника за няколко часа.
Съхранявайте шоколадовото масло в хладилника за максимум три дни. Преди сервиране оставете да престои известно време на стайна температура, за да омекне. Маслото е гъсто и ароматно. С пресен хляб и чай е най-добро! С какви домашни вкусотии изненадвате децата си?