Днес ви предлагаме да си направите една интересна торта. Най-страхотното е, че се получава много вкусна, нежна, лека и сладка с минимум усилия от най-простите продукти.
Тази торта без печене е с бисквитки и с деликатен крем от извара.
Днес ви предлагаме да си направите една интересна торта. Най-страхотното е, че се получава много вкусна, нежна, лека и сладка с минимум усилия от най-простите продукти.
Тази торта без печене е с бисквитки и с деликатен крем от извара.
Неотдавна ме озари идеята да направя перфектната бисквитена торта и започнах да ровя за рецепти в интернет и да експериментирам върху себе си и семейството си. И ето го резултата: най-вкусния, лесен и здравословен десерт.
Няма да имате дори и най-малка представа, че тази фантазия с крем се прави от обикновени сладкарски продукти.
Продукти:
Бисквити с какао – 300 грама (обичайните квадратни бисквити без глазура и пълнеж).
250 грама извара,
250 грама заквасена сметана,
100 грама захар,
1 супена лъжица желатин на гранули,
малко вода (около 75 мл).
Малък шоколад.
Приготвяне:
Може би най-трудното нещо в тази рецепта е да прочетете етикета на бисквитите и да изберете такива без изкуствени добавки и консерванти.
И все пак, ние се нуждаем от подходяща форма: правоъгълна и със стени.
Направете крема, като първо добавите една супена лъжица вода към желатина и оставите да набъбне в продължение на няколко минути. Готовият желатин сложете в тенджера на слаб огън. Желатинът се разтваря много бързо. Тогава се прецежда и се оставя настрана.
В блендер разбийте изварата, сметаната и захарта, така че да се образува лек крем без бучки от извара. Излейте желатина към сместа. Кремът става течен и такъв трябва да бъде.
Сглобяване на тортата: Сложете бисквитите във формата и полейте с крем. След като разпространите крема върху всички бисквити, наредете още един слой от тях и залейте отново от крема. Повторете още веднъж. Продуктите трябва да стигнат за 3 слоя бисквити и 3 слоя крем.
Покрийте формата с фолио и сложете в хладилника за няколко часа. Обикновено правя тортата през нощта. Кремът добре попива в бисквитките и те стават меки като истински хляб.
Когато тортата се стегне, на повърхността й си личи контура от бисквитите, което улеснява нарязването й на парчета. Между другото тортата се реже и изважда от формата лесно, без да се троши и разпада.
Остава ви да я украсите с настърган шоколад, и ето я – вкусна красота. В общи линии тази торта ви дава много варианти за експериментиране: