По- добре не я правете, ако сте на диета, защото води до пристрастяване и няма спиране просто

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
По- добре не я правете, ако сте на диета, защото води до пристрастяване и няма спиране просто
По- добре не я правете, ако сте на диета, защото води до пристрастяване и няма спиране просто
29497
По- добре не я правете, ако сте на диета, защото води до пристрастяване и няма спиране просто
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес ви предлагаме да си направите една интересна торта. Най-страхотното е, че се получава много вкусна, нежна, лека и сладка с минимум усилия от най-простите продукти.

Тази торта без печене е с бисквитки и с деликатен крем от извара.

Знаете ли кое е най-удивителното нещо в нея? Фактът, че вкусът й е наистина на торта с изпечени блатове.

 

Неотдавна ме озари идеята да направя перфектната бисквитена торта и започнах да ровя за рецепти в интернет и да експериментирам върху себе си и семейството си. И ето го резултата: най-вкусния, лесен и здравословен десерт.

Няма да имате дори и най-малка представа, че тази фантазия с крем се прави от обикновени сладкарски продукти.

 

Продукти:

За блатовете

Бисквити с какао – 300 грама (обичайните квадратни бисквити без глазура и пълнеж).

 

За крема:

250 грама извара,

250 грама заквасена сметана,

100 грама захар,

1 супена лъжица желатин на гранули,

малко вода (около 75 мл).

 

За украсата:

Малък шоколад.

 

Приготвяне:

Може би най-трудното нещо в тази рецепта е да прочетете етикета на бисквитите и да изберете такива без изкуствени добавки и консерванти.

И все пак, ние се нуждаем от подходяща форма: правоъгълна и със стени.

Направете крема, като първо добавите една супена лъжица вода към желатина и оставите да набъбне в продължение на няколко минути. Готовият желатин сложете в тенджера на слаб огън. Желатинът се разтваря много бързо. Тогава се прецежда и се оставя настрана.

В блендер разбийте изварата, сметаната и захарта, така че да се образува лек крем без бучки от извара. Излейте желатина към сместа. Кремът става течен и такъв трябва да бъде.

Сглобяване на тортата: Сложете бисквитите във формата и полейте с крем. След като разпространите крема върху всички бисквити, наредете още един слой от тях и залейте отново от крема. Повторете още веднъж. Продуктите трябва да стигнат за 3 слоя бисквити и 3 слоя крем.

Покрийте формата с фолио и сложете в хладилника за няколко часа. Обикновено правя тортата през нощта. Кремът добре попива в бисквитките и те стават меки като истински хляб.

Когато тортата се стегне, на повърхността й си личи контура от бисквитите, което улеснява нарязването й на парчета. Между другото тортата се реже и изважда от формата лесно, без да се троши и разпада.

 

Остава ви да я украсите с настърган шоколад, и ето я – вкусна красота. В общи линии тази торта ви дава много варианти за експериментиране:

  • Можете да я направите с противоположни цветове: бели бисквитки с крем от сметана и какао и за украса да използвате пудра захар,
  • Можете да увеличите съставките и да направите тортата по-висока,
  • Можете да наредите между слоевете плодове – банани, киви и др.
Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft