По-бърз и лесен начин не е намерен! Телешкото няма да става "като гьон", а за половин час ще бъде по-крехко и от най-крехкото пилешко

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
По-бърз и лесен начин не е намерен! Телешкото няма да става "като гьон", а за половин час ще бъде по-крехко и от най-крехкото пилешко
По-бърз и лесен начин не е намерен! Телешкото няма да става "като гьон", а за половин...
11237
По-бърз и лесен начин не е намерен! Телешкото няма да става "като гьон", а за половин час ще бъде по-крехко и от най-крехкото пилешко
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Понякога се случва да гледате на говеждо месо на пазара или в супермаркет - красота. Но след готвене става "като гьон". 

В племето Масаи, парче говеждо месо се поставя в мравуняк за кратко ... Но има начин, който е по-лесен и по-приятен.

 

как да направите месо меко

Днес ще ви кажем как да направите дори старо говеждо месо с една естествена съставка. По-бърз и лесен начин не е намерен.

как да направите месо меко

 

Как да приготвя крехко месо

Най-добрият и ултра-бърз начин  да направите месото по крехко  - оставете го за 30 минути или час в намачкано киви. Но предлагаме да добавите и подправки, за да спестите време и да не се занимавате с това по-късно. Нека да започнем!

СЪСТАВКИТЕ

 

  • 1-2 кивита
  • 1-1,5 кг месо
  • сол
  • пипер и други желани подправки
  • розмарин
  • лук или чесън по желание

 

ПОДГОТОВКА

 
  1. Месото се измива и се изцежда.
Смелете кивито в миксер или натрийте на ренде.

как да направите месо меко

  • Добавете подправките.
  • Оставете месото в тази марината за 30 минути. Ако месото е много твърдо, то може да остане за 1-2 часа. Но не повече от 2 часа, в противен случай има възможност да получите пастет в края на краищата.

    как да направите месо меко

  • След като изтече времето, пригответе месото по желания начин. Тази марината е чудесна за кебапите.

    как да направите месо меко

  •  

    РЕДАКЦИОНЕН СЪВЕТ

    Този метод на омекване ускорява процеса на готвене на месо. След 40-50 минути, говеждото ще бъде вече готово и много сочно, докато обичайният гулаш става за 2-2,5 часа. Така че обърнете внимание на това, за да не разваляте ястието с дълго готвене. Можете да приготвите всякаква  марината от киви  : добавете пикантни билки, вино, други плодове, необичайни подправки ... Или първо омекотете месото в кивито и след това мариновайте с подправки.

    Редактор: Ясен Чаушев
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft