За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
По-вкусна, по-лесна и по-евтина от оригинала: Мусака от стар хляб
По-вкусна, по-лесна и по-евтина от оригинала: Мусака от стар хляб
4 Февруари 2016
32341
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
500 гр. кайма
800 гр. стар хляб (нарязан на тънки филийки)
1/2 л прясно мляко
3 яйца
лук
сол
черен пипер
Запържете каймата в горещо олио с малко нарязан лук, сол и черен пипер на вкус.
Дъното на намазнена тава покрийте с резени от стар хляб, поставете месото отгоре и отново покрийте с филийки хляб.
Разбийте яйцата с щипка сол, разбъркайте ги с млякото и изсипете сместа върху мусаката. Оставете я да престои половин час, за да поеме добре течността, след което печете в продължение на 40-45 минути на 180 градуса.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари