По-вкусни от еклери и понички! Кифли с ванилов крем - от вълшебните ръце на баба:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
По-вкусни от еклери и понички! Кифли с ванилов крем - от вълшебните ръце на баба:
По-вкусни от еклери и понички! Кифли с ванилов крем - от вълшебните ръце на баба:
841
Източник: За Жената
По-вкусни от еклери и понички! Кифли с ванилов крем - от вълшебните ръце на баба:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Меки кифлички с пълнеж от нежен ванилов крем. Перфектни за закуска или просто сладък десерт с кафенцето.

Рецептата е от моята баба, която беше сладкарка и прилежно си записваше всяка рецепта.

Пазя кулинарния й тефтер като очите си, защото в него намирам "съкровища" като това тук. Нежно, пухкаво тесто, под което се крие плътен и много вкусен домашен ванилов крем - отхапваш и примижаваш блажено. Разбира се, аз съм направила някои изменения в оригиналната рецепта - така например, понеже нямам много време за приготвяне на сладкарски крем, използвам готов ванилов пудинг. Споделям с вас рецептата за Бабините кифли с ванилов крем :

Бабините кифли с ванилов крем

Продукти:

  • 250 мл прясно мляко
  • 200 мл олио
  • 3 жълтъка
  • 400 г гладко брашно
  • 10 чаени лъжички захар
  • щипка сол
  • 20 г мая

За крема:

  • 3 опаковки ванилов пудинг
  • 750 мл прясно мляко
  • 3 опаковки ванилова захар
  • 180 г масло

За намазване:

  • Яйце

Приготвяне:

Приготвя се закваска от 100 мл хладко мляко, 2-3 ч.л. захар и маята.

Когато шупне, смесете с останалите продукти и омесете еднородно тесто. Покрива се и се оставя на топло да втаса .

Можем да разберем, че тестото е втасало добре, когато удвои обема си.

Върху набрашнен плот разделете тестото на по-малки части и всяка издължете на руло с диаметър 1 см и дължина около 20 см.

Всяко руло прегънете на две и просто преплетете (завъртете като свредел), след това прегънете краищата и ги обърнете надолу, за да не се развие "плетката".

кифлички спирали

Снимка: Фейсбук

Всички така създадени "свредла" се нареждат върху застлана с хартия за печене тава и се оставят да втасат още 20 минути.

След това намажете с яйце и печете на 200 градуса за 15-20 минути (или до златисто на повърхността).

кифлички спирали

Снимка: Фейсбук

През това време ще приготвим крема. Сварете гъст пудинг от захарта, пудинга на прах и млякото.

Разбийте размекнатото масло с ваниловата захар и след като пудингът се охлади, го добавете в крема лъжица по лъжица.

Когато кифличките се охладят, ги разрежете на две и напълнете с крем.

кифли с крем

Снимка: Фейсбук

Сервирайте поръсени с пудра захар.

кифли с ванилов крем

Снимка: Фейсбук

Желаем ви добър апетит! :-)

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft