По-вкусни от кроасаните - не знаех, че е толкова лесно! Върховно вкусни КИФЛИЧКИ-ДЕБЕЛАНКИ - навиваш около пръстите и печеш:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
По-вкусни от кроасаните - не знаех, че е толкова лесно! Върховно вкусни КИФЛИЧКИ-ДЕБЕЛАНКИ - навиваш около пръстите и печеш:
По-вкусни от кроасаните - не знаех, че е толкова лесно! Върховно вкусни КИФЛИЧКИ-ДЕБЕЛАНКИ -...
81290
По-вкусни от кроасаните - не знаех, че е толкова лесно! Върховно вкусни КИФЛИЧКИ-ДЕБЕЛАНКИ - навиваш около пръстите и печеш:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Научете нова техника за приготвяне на меки, памучни кифлички , които се надуват точно като кроасани . Тази рецепта ще ви удиви с лекотата на приготвяне - въпреки, че резултатът изглежда като от професионална пекарна, всъщност е много лесно да си приготвите Кифличките-дебеланки у дома. Ето какво ви трябва:

Кифлички-дебеланки, по-вкусни от кроасани

Продукти (измерени с чаша от 200 мл):

  • 1,5 чаши хладко прясно мляко (300 мл)
  • 1 чаша хладка вода (200 мл)
  • 1 яйце със стайна температура
  • 1 пакетче суха мая (10 г)
  • 2 с.л. захар
  • 1 лъжица сол
  • 5,5-6 чаши брашно (550-600 г)
  • 50 г масло
  • 1 жълтък за мазане

Приготвяне: 

Изсипете млякото, водата, яйцето, маята, захарта и солта в дълбока купа, разбъркайте добре, за да се разтворят съставките, след което започнете постепенно да добавяте брашното и да месите.

месене тесто

Когато тестото се събере, се меси върху плота, докато стане еластично, средно меко на плътност. Оставете покрито в купа да втаса на топло място за 40 минути или докато хубаво удвои обема си.

Намачкайте го малко и го разделете на две части. Оформете топки, като след 5 минути вземете една от топките и я разточете върху набрашнен плот на кора с приблизителни размери 40х40 см.

разточен лист тесто

Покрийте цялата повърхност с разтопено масло. Прегънете кората на четири, така че да се получи дълъг и тесен правоъгълник от 4 листа, подобен на сплескано руло. Оставете го настрана на студено, докато оформите другото тесто по същия начин.

Оставете и това руло да престои в хладилника за около 10 минути, след което поставете двете рула едно до друго върху работната повърхност. Нарежете ги на парчета с еднаква ширина, приблизително 2 см.

нарязани рула тесто

Вземете две парчета, поставете ги едно върху друго, след което с дървено шишче ги притиснете отгоре по дължина в средата. След това хванете двата края и ги опънете малко като ластик, след което просто навийте тестото около един или два пръста.

оформяне тесто

оформяне кифлички

Повторете процедурата с останалите парчета тесто. 

навито тесто кифлички

Подредете кифличките-дебеланки в тава, застлана с хартия за печене. Покрийте ги с фолио и ги оставете да починат около 10 минути и да втасат малко.

Намажете ги с разбит жълтък + 1 ч.л.

мляко/олио и ги изпечете в предварително загрята фурна на 180 градуса до приятен загар. 

втасали кифлички

кифлички-дебеланки

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft