Готвенето на ароматни печени картофи у дома ви позволява да се насладите на прекрасния вкус на просто, но вкусно ястие.
Картофите се превръщат в истински деликатес: отвътре стават нежни и меки, а отвън придобиват привлекателна златиста коричка.
Ароматът на чесън прави това ястие просто неустоимо. Тази рецепта ми е любима и със сигурност ще се хареса на всички в семейството.
Избираме малки по размер картофи - 1 кг., измиваме обилно, обелваме го и го слагаме в тавата.
Следващата стъпка е приготвянето на ароматния дресинг. В отделен съд смесете три супени лъжици растително масло, половин чаена лъжичка сол, червен пипер, провансалски билки, ситно нарязан чесън и черен пипер на вкус. Разбъркайте и комбинирайте с картофите, така че дресингът да покрие равномерно всяко парче. Поставете картофите в тава за печене на един слой и добавете парченца масло.
Сложете в предварително загрята на 190-200 градуса фурна и печете 25-40 минути до зачервяване. Времето за печене варира в зависимост от размера на парчетата и мощността на фурната. По желание преди сервиране можете да поръсите картофите със ситно нарязани билки и да добавите още чесън.
Тази рецепта за печени картофи с чесън и билки гарантира прекрасен вкус и изкусителен аромат. Картофите се оказват меки отвътре и хрупкави отвън - не можете да устоите на такава вкуснотия. Не пропускайте да ги приготвите - ще бъде чудесно допълнение към празничната трапеза или обикновен обяд или вечеря. Ако ви е харесала рецептата, не забравяйте да я харесате и коментирате.