Тези мини-банички с ябълка ще ви изкушат още с аромата си - нежни, пръхкави, пълни с ароматна смес от ябълка и канела. Можете ли да им устоите? Ето рецептата за миниябълкови щруделчета :
Мини ябълкови щруделчета
Продукти:
1/2 пак.фини кори за баница
разтопено масло за поръсване
5-6 ябълки (1 кг)
1 к.л.канела
8 с.л.захар
2-3 с.л.грис
За намазване:
2 с.л.газирана вода
2 с.л.масло или олио
За поръсване - пудра захар
Приготвяне:
Обелете ябълките и ги настържете на едро ренде.
Смесете в купа сухите продукти - захар, грис, канела.
Вземете една кора, поръсете я с разтопена мазнина и с 1-2 лъжици от сухата смес. Отгоре ѝ сложете втора кора, отново поръсете с мазнина и суха смес, след което сложете малко от плънката с ябълки. Навийте 2-те кори на руло и прехвърлете в намазнена тава.
Пригответе по същия начин рула и от останалите кори.
Намажете готовите щруделчета със смес от разтопено масло и газирана вода и ги изпечете в загрята на 180 градуса фурна до златисто.
Преди да ги поднесете, поръсете обилно с пудра захар, смесена с ванилия.
Идея: Още по-вкусно е, ако добавите към плънката леко запечени орехи или стафиди.